Kiekeboe

Iedereen kent het spelletje van vroeger nog wel.
Jezelf verstoppen, je handen vormen een kommetje voor je gezicht, verborgen, soort van onzichtbaar…
En dan klinkt er… kiekeboe, kiekeboe

Jaren geleden tijdens de studie Professionele Communicatie bij Phoenix Opleidingen, ging het over mezelf laten zien. Het tevoorschijn komen. Recent rondde ik mijn vervolgopleiding af, Systemisch werk en ook tijdens dit vervolg ging het meerdere keren over mezelf laten zien. In mijn werk als interim recruiter kom ik het dagelijks tegen. Sollicitanten, op alle niveaus, die moeite doen om zichzelf te blijven en zichzelf te laten zien. De een bezwijkt onder de druk, de ander doet zich iets groter voor dan hij aankan, de volgende praat zachter dan normaal en de vraag rijst of de persoon dan wel voldoende zijn plek inneemt tijdens het gesprek.

De vraag dient zich aan bij een klant. Hoe bereikt men het gewenste resultaat voor de organisatie? Hoe worden ze zichtbaar en kunnen ze zich onderscheiden van de ander?
Het spelletje kiekeboe doet zich hier ook voor. Durven de medewerkers zich te laten zien, durft de directie ruimte te geven, om de handen voor het gezicht weg te trekken en te laten zien, wie ze ‘echt’ zijn…

Kiekeboe… welkom op mijn nieuwe site!
En dit was zomaar een korte greep uit mijn (werk) leven. Het thema van kiekeboe is niet alleen van mij, ik mag het thema ook omarmen in de vragen van mijn klanten.
Ik ga er ook over schrijven. Onder meer in de biografie die ik mag maken van Giovanni Uktolseja, eigenaar van een barbershop in Rotterdam en buitengewoon succesvol in het buitenland, vooral in Amerika. Maar ook in de blogs op deze site en wie weet, volgt er zomaar een idee voor een nieuw boek.

In de tussentijd… ben je van harte welkom met je vraag!

IMG_1572