Theatervoorstelling Adzalku, over vaders en zonen (incl speeldata en ticketverkoop)

Mijn vader wordt in juni 80 jaar, mijn zoon in dezelfde maand, 21 jaar. Mijlpalen in een mensenleven.
Tijd voor een feestje en tijd voor reflectie. Tijd om dat wat ik heb geleerd tijdens de studie Systemisch Werk bij Phoenix Opleidingen in Utrecht, in praktijk te brengen.
Ik hou ervan om de theorie te toetsen in de praktijk en er daadwerkelijk iets mee te doen.
Dat resulteert in mijn nieuwste voorstelling Adzalku, over vaders en zonen én het brengt mij op het schrijven van mijn vierde boek, waarvan de (werk)titel vooralsnog gelijknamig is aan de voorstelling.

Mijn nieuwste voorstelling Adzalku (Maleis voor afkomst of oorsprong) geeft inzicht in:

  • Patronen die worden doorgegeven van vader op zoon
  • De gevolgen van afwezige vaders in het gezin
  • Het nut van doorbreken van de stilte
  • Waarom goedmaken rust brengt in het familiesysteem
  • En…. het belang van feestjes vieren

En met de mijlpalen van mijn vader en zoon is er genoeg reden om een feestje te vieren. Met het systemisch verhaal (ook wel bekend als familieopstellingen), neem ik je mee in de bekende pieken en dalen in een vader- en zoonrelatie. Een inkijkje in de worstelingen, maar ook in de moed, de strijd van een vader. Een reis langs de Molukken, de barakkenkampen en Woerden. Maar ook een reis van stilte, onuitgesproken verdriet en blijdschap. Het gemis van een vader wat doorwerkt in het leven van vader, zoon en kleinzoon én hoe het inspireert om het leven te leven. 

Een verhaal over acceptatie en een diepe buiging voor het leven:

Ik buig voor 25 september 1919, Hatusua, op het eiland Ceram, de Molukken

Ik buig voor 16 juni 1943, een kind van de oorlog

Ik buig voor 15 juli 1970, de dag dat mij het leven is geschonken

Ik buig voor 11 juni 2002, geboorte van een vierde generatie

Ik buig voor mijn plek in de geschiedenis en open de deur van de weg naar mijn vader
(uit het door mij zelf geschreven gedicht: Ik buig – 7 september 2007)

Speeldata theatervoorstelling Adzalku, over vaders en zonen
1 april Bijlmerparktheater Amsterdam, kaartverkoop reeds gestart

9 april Theater Zuidplein Rotterdam, kaartverkoop reeds gestart

23 april Korzo Theater Den Haag, kaartverkoop reeds gestart (zie ook artikel Kaartverkoop Adzalku)

25 mei Parkvilla, Alphen aan den Rijn, kaartverkoop reeds gestart

27 mei Het Klooster, Woerden, kaartverkoop start binnenkort


DEF foto theatervoorstelling